Information

Hur går det till?

Allt startar med att ni samlar ihop ett gäng på minst 8 personer. Bestäm en dag och ring oss för att boka (gärna så tidigt som möjligt, eftersom det då är större chans att ni får den tid ni önskar). Banan som är byggd på gamla I3 marker ligger endast 4 km från stan, så det går snabbt att ta sig hit på speldagen. Väl ute på banan börjar ni med att byta om till våra cammo-overaller. När alla fått sin utrustning börjar vi med en genomgång, denna består av 2 delar. Den första är hur man spelar paintball, m.a.o regler. Den andra delen handlar om säkerheten och hur man spelar paintball på ett säkert sätt. Det brukar ta ungefär 10-20 minuter från att ni kom till platsen till att första spelet har blåsts igång.

Man får ej plocka upp bollar från marken då dessa är använda och kan ha brott på skalet vilket orsakar eldavbrott. Bollarna kan också ha utsatts för väta och då de sväller fastnar de i markören.

Säkerhet

Paintball är en sport som det extremt sällan händer några olyckor i, det som märks mest är träningsvärk och ett och annat blåmärke. Skulle olyckan ändå vara framme så har vi alltid Första hjälpen med oss och våra domare och instruktörer är utbildade i Första hjälpen, L-ABC.

Det är väldigt viktigt att alla tar till sig informationen och följer de föreskrifter som ges. Masken som är vår enda säkerhetsutrustning kontrolleras efter varje spelning.

Alkohol försämrar omdömet och i kombination med ett vapen kan allvarliga olyckor inträffa. Därför är det förbjudet att komma påverkad till en spelning. Detta är för Er säkerhet och säkerheten för våra domare och instruktöre.

Utrustning

Vi har totalt 40 kompletta utrustningar, om er grupp skulle vara mer än 40 personer så delar vi upp er i tre lag och spelar en turnering. Vi kan i och med tillbyggnad och ombyggnad arrangera spel för 3 grupper samtidigt på vår anläggning utan att man springer på varandra. Varje grupp får en egen instruktör, safezone och även möjligheten att prova på alla tre banorna.

Utrustningen består av en markör med magasin och en kolsyrepatron. Vi använder oss också av en mask och en cammo-overall. Vapnet eller markören som vi föredrar att kalla den drivs på kolsyra.

Vi använder oss av semi-automatiska markörer på Paintball Center, med semi-auto menas att det är bara är att trycka på avtryckaren för att en boll skall avfyras. Inga krångliga pumprörelser.

Masken är den viktigaste och den enda säkerhetsutrustning som vi använder, därför går vi igenom alla masker efter varje avslutad spelning för att se om det finns någon som är skadad, detta för er säkerhet.

Vi kör med Dubbelglasmasker för att minnimera risken för imma. I grundpriset ingår kamouflagekläder som består av ett par byxor och en jacka med luva. Kolsyran som används ingår i priset (gäller ej pistol). En patron räcker till ca 800 bollar, skulle den ta slut under spel så byter vi ut den. Bollarna som vi använder är av hög kvalité och innehåller vattenfärg och omgärdas av ett gelatinskal. Bollarna är helt biologiskt nedbrytbara